Antallet af brugere af det sociale medie med det gule spøgelse som logo bliver flere og flere. Det samme gør mulighederne for redigering og indstillinger, appen tilbyder også.

Jeg har samlet 3 smarte funktioner, du bør kende til.

1. Tilpas, hvem der kan se dine stories

Du har mulighed for at vælge, om det er alle Snapchat-brugere, der skal have adgang til dine stories (på dansk: Historier), om det kun er dine venner, eller det kun er specifikke venner, der skal kunne se din historie.

Denne funktion er smart, både hvis du er privatperson eller virksomhed.

Som privatperson er det praktisk, hvis du bruger stories som kommunikation til dine nærmeste venner, men ikke vil have, at alle dine bekendtskaber på Snapchat skal kunne følge med.

Hvis du har en virksomhed, vil det omvendt være en fordel at indstille din konto sådan, at også folk der ikke har tilføjet dig som ven, kan se med.

Sådan gør du:

Swipe nedad, når du har åbnet appen. Tryk herefter på værktøjsmøtrikken i højre hjørne for at komme ind til indstillinger. Scroll ned til afsnittet ”Hvem kan…” og gå ind under ”Se Min Historie”. Vælg, hvem du gerne vil have, der kan se din stories.

 

2. Se hvem der har set din story

Et af de steder, hvor Snapchat halter i forhold til andre sociale medier, er mulighederne for at måle, hvordan dit indhold performer.

Der er dog muligt at finde ud af hvem, der har set din story.

Sådan gør du:

Tryk på din seneste historie, og swipe opad på skærmen. Nu får du en oversigt med navnene på alle de personer, der har set din snap indtil videre.

Oppe i venstre hjørne har du en ticker, der viser dig både antallet af visninger og antallet af folk, der har taget et screenshot.

Hver snap i din story har sin egen oversigt. Hvis du har flere snaps liggende i din story, vil du altså kunne se, hvis seerne begynder at kede sig og falder fra.

3. Lav redigerede historier via Snapchat-minder

Snapchat er kendt for at være et socialt medie, hvor der er plads til den uhøjtidelige og skæve kommunikation – billederne forsvinder alligevel efter maksimum 10 sekunder.

Minder er til gengæld Snapchats svar på et almindeligt fotoalbum.
Det er samtidigt også din mulighed for at lave gennemtænkt og planlagt content til din Snapchat-story.

Du finder ind til Minder ved at trykke på albumlogoet under cirklen på startskærmen, når du åbner Snapchat.

Inde i Minder har du adgang alle dine billeder på din telefon. Snaps, du har gemt i Minder, din kamerarulle på din smartphone med både videoer og billeder og de stories, du laver inde i Minder.

Du har også mulighed for at gemme Minder i “Kun for mig” – et område, hvor eventuelle andre brugere af din smartphone skal have en adgangskode til at komme ind i.

Sådan laver du planlagte stories via Minder:

Vælg i oversigten i Minder den video eller det billede fra din kamerarulle, din story skal starte med. Når du har den fremme, trykker du på “Rediger & Send” nederst på skærmen.
Nu har du mulighed for trykke på den blå pil nederst til højre og sende dit indhold direkte til din Snapchat story – præcis som du plejer med normale snaps.

Hvis du vil lave en story, der består af flere snaps, så tryk øverst til højre. I menuen, der nu kommer frem, trykker du på “Opret Historie baseret på denne Snap”.
Nu kommer du igen ud til oversigten over alle dine gemte billeder og videoer. Vælg dem, der også skal være med i din story, og tryk så på “Opret Historie”.

Sådan! Nu ligger dine sammenklippede snaps gemt i Minder klar til at blive brugt, når du vil.

Når det er tid til at sende din nye historie til din Snapchat-story, går du ind under fanen “Historier”. Tryk på den historie, du gerne vil sende til stories, og vupti – nu kan dine følgere på Snapchat finde din historie i deres Story Feed!

God fornøjelse! 🙂