Du finder på Facebook 2 måder at oprette annoncer på – Boost eller Facebook Business Manager. Jeg vil her dykke ned i Boost-funktionen, vise dig hvilke muligheder, du har og give dig mine anbefalinger sammenholdt med dine muligheder i Business Manager.

Hvad er Boost?

Et boost er kort sagt annoncering af et eksisterende opslag – direkte på din side. Du har måske lavet et opslag om et event, I skal afholde, og du vil gerne bruge nogle penge på at få nogle deltagere. Under dit opslag finder du en boostfunktion:

Boostfunktionen har til formål at få flere til at interagere med dit opslag via videovisninger, likes, delinger, kommentarer eller klik videre til din hjemmeside. Det er lidt groft sagt en forsimplet version af den mere komplekse Facebook Business Manager. Både boost-knappen og Business Manager-opsætning skaber en annonce, så begge er del af annoncering på Facebook. Hvad sker der så når du klikker på boost-knappen?

 

Hvordan sætter jeg et boost op?

Via ovenstående billede kan du få et indblik i hvordan det ser ud når du skal oprette et boost. Da det pågældende opslag i eksemplet indeholder et link til hjemmesiden, kan du her også vælge at have det som målsætning (klik på link)

Dernæst kan du fastsætte den målgruppe du gerne vil gå efter. Du kan vælge at gå efter en målgruppe du har defineret – eller vælge blandt Facebooks muligheder:

  • Personer, der synes godt om din side
  • Personer, som synes godt om din side, og deres venner
  • Personer i dit lokalområde

Hvis du vil definere en målgruppe selv, har du ligeledes muligheden for dette. Her kan du angive lokation, alder, køn og yderligere karakteristika, der kendetegner din målgruppe. Samtidig har du mulighed for at ekskludere personer med karakteristika, der ikke er relevante for dig.

Herfra er det blot at definere dit daglige budget, og hvor længe annoncen skal køre – så er dit boost klar til at køre. Der oprettes dermed en kampagne på din annoncekonto, og du har efterfølgende mulighed for at gå i annoncecenteret og se resultaterne af dit boost. 

Hvilke fordele har et boost?

Der er nogle fordele ved at booste frem for at bruge Facebook Business Manager – alt efter hvilke resultater du søger, og hvor meget tid du har at arbejde med ?

  • Simplicitet: Som tidligere nævnt er boostfunktionen groft sagt en forsimplet udgave af Business Manageren. Den er nem at bruge, der er få ting at klikke af, og du er hurtigt i gang med at annoncere.
  • Lavt tidsforbrug: Grundet simpliciteten bruger du typisk heller ikke lang tid på at oprette et boost – især sammenlignet med at lave en kampagne i Business Manager, hvis du ikke arbejder i den til daglig.
Hvilke ulemper har et boost?

Ligesom der er fordele, er der også ulemper ved at vælge at booste fremfor at bruge Business Manageren.

  • Få formatmuligheder:

Du kan her se de forskellige annonceformater Facebook tilbyder. Det er langt fra alle du kan vælge i boost – da netop Boost skal være mere simpelt og ligetil.

  • Kun 1 målgruppe pr. boost

Du vil altid kun kunne booste til 1 målgruppe ad gangen. Det begrænser dine muligheder for succes, da Facebook altså ikke allokerer budgettet andetsteds, hvis den givne målgruppe bliver for dyr eller ikke performer.

  • Ingen mulighed for splittest

Du har ikke mulighed for at køre flere versioner af din annonce, da du booster et eksisterende opslag på siden. Det er egentlig det, der er pointen – at du ”sætter fut” i noget eksisterende ?

  • Få målretningsmuligheder

Målretningen er på videoopslag altid videovisninger, mens du på linkopslag kan vælge mellem interaktioner eller klik på link. Standarden er ellers at Facebook går efter interaktioner på dit opslag. Det begrænser altså dine muligheder, og forpligter dig til at afgøre hvilken værdi likes, kommentarer og lign. har for din virksomhed. Vær f.eks. opmærksom på, at klik på link altså tæller kliks på dit link, ikke nødvendigvis hvor mange der har set dit website. Her har du, til sammenligning, mulighed for at målrette ”visninger af landingside” i Business Manager.

  • Ingen mulighed for brug af pixel

Du har ikke mulighed for at benytte dig af din Facebook Pixel til at trække målgrupper som dine websitebesøgende eller dem, der interagerer med din side. Du har ej heller mulighed for at køre retargeting-målgrupper.

  • Ikke muligt at køre flere annoncer i 1 kampagne

Især hvis du er vant til at arbejde i Business Manager, vil du savne at kunne lave flere annoncesæt og annoncer, under én samlet kampagne. Med boost vil hvert enkelt boost ryge på din annoncekonto som hver sin kampagne, og det bliver noget rod i længden.

Hvad skal jeg vælge?

Det vigtige her er, at du afgør, hvad det er, du gerne vil opnå med din annoncering. Hvis du skal have flere leads eller flere til at skrive sig op til dit nyhedsbrev, er boost ikke muligheden du skal gå med. Samtidig skal du selvfølgelig afgøre, om du har ressourcer til enten at sætte dig ind i Business Manager selv eller at få hjælp eksternt.

For amatøren er boostfunktionen ligetil og sikrer trods alt, at du opnår noget interaktion med dit opslag og noget synlighed for din virksomhed. Mange bureauer vil nærmest skælde dig ud for at bruge boostfunktionen, men i min optik handler det blot om at være klar over, hvad man kan forvente at få ud af det.

Der er ingen tvivl om, at du på alle parametre får flere muligheder ved at benytte Facebook Business Manager, og at det samtidig er mere komplekst end at booste. Med Business Manageren kan du få fordelene i sporingen via din pixel, flere målgrupper at annoncere mod på samme tid, flere annonceformater, CTA-tekster som ”læs mere” og ”køb nu” og selvfølgelig at kunne splitteste indhold.

Så hvis du udelukkende skal hente likes, kommentarer, delinger og synlighed for din virksomhed og ikke har opsat specifikke målgrupper, kan boost-funktionen langt henad vejen være dækkende for dig. Har du f.eks. brug for at skaffe leads, subscribers til dit nyhedsbrev eller køb på din webshop vil du skulle bruge Facebook Business Manager for at lykkes. Det er ikke en hemmelighed, at jeg vil være fortaler for Business Manageren, da du har så mange flere muligheder ift. målgrupper, splittest, formater og meget andet – og i sidste ende kan det give dig mere for dine annoncekroner.

Jeg vil dog lade det være op til dig, ud fra den viden du nu har om boosts. Tag endelig fat i os, hvis du har brug for en uformel snak om at blive klogere på annoncering ?