Hvorfor ikke bruge dine marketingbudgetter på at få konkrete kunde-leads, du rent faktisk kan følge op på? Med lead ads beder brugerne dig faktisk om at blive kontaktet. Ja, du så rigtigt – slut med cold calls, ind med lead ads.

Så hvad er lead ads? Det er en annoncetype, som du bl.a. kan købe hos LinkedIn, Facebook og Google. Det er et annonceformat, som gør det ekstremt nemt for brugerne at afgive deres e-mail eller anden kontaktdata. Det foregår sådan her:

  1. Brugeren klikker på annoncen
  2. Et pop up vindue dukker op
  3. Brugeren afgiver informationer
  4. Brugeren klikker, og alt data sendes til annoncøren og brugeren kommer tilbage til sit feed.

Specielt på mobilen er det super nemt, da brugeren bliver i samme app (Facebook/LinkedIn). Set fra et brugerperspektiv er det bare ultra nemt og føles ubesværet, hvilket er en kæmpe fordel for dig som annoncør. Derfor ser vi ofte en meget større succes med lead ads direkte i platformene – kontra en kontaktformular på hjemmesiden. Med lead ads springer du simpelthen et led over, og gør det lettere for brugerne.

Her kan du se, hvordan en lead ad kan se ud for brugeren:

lead ads 1

lead ads 2

 lead ads 3

Derudover er prisen ofte ganske fornuftig, og noget under cold calls, hvilket jo skyldes, at brugeren jo kan være i undersøgelsesmode allerede. Ved et cold call, derimod, er de helt uforberedt. Derudover så kan man blive meget mere skarp på målgruppen ved lead ads, så man ikke skyder med spredehagl, som ved cold calls. Prisen på et lead for en B2C-virksomhed kan ligge helt nede på omkring 2 kr. For B2B-virksomheder ligger priserne fra 8-9 kr. og opefter, hvilket jo er en rigtig god pris! Prisen afhænger selvfølgelig af flere ting som fx branche. Priserne på LinkedIn er noget højere end Facebook, men en pris på 25 kr. for et varmt B2B lead er bestemt også at foretrække, fremfor et halvkoldt trafik-lead fra hjemmesiden.

Skriv dig op til….

Du kan bruge lead ads til mange forskellige ting. I selve annonceopsætningen kan du vælge mellem forskellige call-to-actions så som: ”Ansøg nu”, ”Download”, ”Indhent tilbud”, ”Læs mere”, ”Tilmeld dig”, ”Abonnér”. Brug de forskellige muligheder til at understøtte dit formål og kreative ide. Her et par eksempler – og kun fantasien sætter grænser:

  • Sign ups til nyhedsmails
  • Download/modtage info via email (whitepaper, rabatkoder, podcast, video etc.)
  • Skriv dig op og få et tilbud
  • Konkurrencer
  • Event- / webinar-tilmeldinger
  • Pre lauch / vær den første til at modtage
  • Kom på venteliste til
  • Hør mere om
  • Bestil tid til
  • Få et opkald og hør mere

Følg op mens dit lead er varmt

Inden du går i gang med at opsætte lead ads, er det vigtigt at du husker HELE kunderejsen. For hvis du ikke følger op på dine leads, tja så er det spildte penge og spildt potentiel indtjening. Data viser, at jo før du følger op på et lead, jo større sandsynlighed for salg. Derfor kan det være en rigtig god ide at opsætte automatiske email-flows til at følge op på dine lead ads. Der findes mange gode integrationer, som kan hjælpe så som Mailchimp og Campaign Monitor.

Et par gode råd til opsætning

Det er super simpelt og intuitivt at komme i gang med lead ads. Her et par gode råd.

  • Stil skarpe korte spørgsmål

Jo kortere og mere præcis, du kan være, jo større sandsynlighed er der for at få et lead. Skær ind til benet og vær konkret i din lead annonce.

  • Giv dem noget igen for deres information

Det er altid en god ide at give brugeren noget for deres informationer – en slags gulerod. Det kan være en rabatkode, et godt tilbud, fri fragt, whitepaper eller link til en eksklusiv podcast. Giv dem noget eksklusivt, som passer til dit brand og produkt.

  • Rette målgrupper

Jo mere brugeren kender til dig, jo større chance er der for, at de giver dig deres information. Brug det, når du vælger målgrupper. Hav derfor fokus på retargeting-målgrupper så som, website-besøg og Facebook og Instagram følgere/engagement. Derudover kan lookalike-målgrupper også være en god ide fremfor ren interesse målgrupper.

  • Husk privatlivspolitik

For at lave lead ads skal du have styr på din privatlivspolitik. På din hjemmeside skal du have en separat underside til den. Du skal bl.a. bruge linket til din privatlivspolitik i selve annoncen, så både du og SoMe-platformen overholder alle regler og lovgivning på området.

  • Autoudfyld informationer

På Facebook kan du indstille lead ads til at autoudfylde informationer for brugeren. Det vil sige, at de ikke selv skal indtaste navn, email etc. Husk altid at slå det til. Ved at gøre det kan du igen gøre brugerrejsen kortere og lettere for brugerne 

Prøv dig frem og se, hvilken ordlyd der passer bedst for din virksomhed, når du bruger lead ads. Men 1 ting er sikkert, det kan ALTID betale sig at køre lead ads!