Hvad er LinkedIn Insight Tag?

Dit LinkedIn Insight Tag er et stykke kode, som du installerer på dit website med henblik på at kunne spore brugeradfærd. Det kan samtidig give dig flere muligheder i din annoncering. Jeg vil her gennemgå, hvilke fordele det giver dig.

Hvis du har hørt om eller arbejdet med Facebook Pixel, vil du kunne genkende meget af det, Insight Tag byder på, da idéen er den samme:

  • Du kan spore dine brugeres adfærd på din hjemmeside, hvis de kommer derind via en annonce på LinkedIn. Det giver dig mere dybdegående viden om dine brugere, effekten af dine annoncer, og kvaliteten af din hjemmeside.­
  • Du kan bruge Insight Tag til at oprette nye målgrupper, som du kan bruge i dine LinkedIn-annoncer. Den information, du har om dine brugere på din hjemmeside, kan du bruge til at oprette målgrupper på LinkedIn, som du kan målrette dine annonce mod. På den måde får du mere specifikke målgrupper og spilder ikke dine annoncekroner på gætværk.
  • Du kan køre konverteringskampagner, så du kan målrette annoncerne mod tilmeldinger til et kursus, køb på websitet eller andet der kan være relevant for din virksomhed.

Opgradering af dine målgrupper

Med dit LinkedIn Insight Tag installeret har du nu muligheden for at inkludere din hjemmesides trafik i dine målgrupper. Dette kan både være den totale trafik til hjemmesiden, samt den trafik du har til en specifik URL. Et eksempel kan være, at du som virksomhed i byggebranchen har en underside med dine tidligere projekter. Her kan du målrette dem, der har læst om dine projekter generelt, og ligeledes målrette dem, der har besøgt hvert enkeltstående projekt. Du får med andre ord mulighed for at lave retargeting 😉

Samtidig kan det hjælpe med at styrke din succesrate med leads på LinkedIn. Du kan nemlig udover LinkedIns målretning efter stillinger osv. inkludere din hjemmesides trafik. På den måde får du altså fat i dem, der kender dig, og har vist en interesse ved at besøge din hjemmeside. Igen retargeting 😉

Hvis vi går ud fra tidligere eksempel fra byggebranchen, kan du f.eks. i første trin lave en kampagne, der leder folk ind på din underside med tidligere projekter. I andet trin laver du måske en video, hvor du fortæller lidt mere eller viser lidt indsigt i et igangværende projekt. Heri linker du samtidig til projektsiden. I trin 2 målretter du bl.a. dem, der har besøgt den URL, du har indsat i trin 1. I trin 3 vil du nu gerne have indsamlet leads. Du målretter derfor bl.a. dem, der har besøgt den unikke URL i perioden, hvor du har kørt trin 1 og 2. Du opretter på denne måde en slags 3-trins raket ala nedenfor:

Trin 1 – Trafik til projektside

Trin 2 – Oplysningsvideo m. link til projektside (bl.a. målrettet dem, der har besøgt siden i perioden med trin 1)

Trin 3 – Leadformular (Bl.a. målrettet dem der har besøgt siden i perioden med trin 1 og 2)

Konverteringer

Du har udover opgraderingen af dine målgrupper også mulighed for at oprette konverteringer, som giver dig yderligere indsigt i dine brugeres adfærd. Du tilgår konverteringerne via ”Account Assets”. LinkedIn har forskellige forudbestemte konverteringer du kan vælge imellem – f.eks. køb og signups.

Du tilknytter den unikke URL til den ønskede konvertering, og derfra har du mulighed for at tilknytte konverteringen til dine kampagner.

På den måde kan du f.eks. se, hvor mange der via din annonce går ind og skriver sig op til dit nyhedsbrev, downloader din brochure eller lægger en vare i kurven.

 

Du kan her se hvordan du får opsat din LinkedIn Insight Tag i dag 👍