Når du arbejder i det online univers, findes der et utal af værktøjer til at gøre din arbejdsgang mere let og effektiv. Nogle af de værktøjer kan du finde i form af extentions/udvidelser til din browser. Jeg giver dig her et lille udvalg, jeg finder særligt brugbare.

1. Emoji for Chrome

Føler du sommetider, at Facebooks eget udvalg af smileys og emoticons er for begrænset? Så er Emoji-udvidelsen din ven! Her får du nemlig den fulde palet af emojis, som du hurtigt kan kopiere ind i dit Facebook-opslag – eller andre sociale medier for den sags skyld. Obs! Vær opmærksom på, at der er nogle emoticons, der ser forskellige ud alt afhængig af, hvilken platform du poster den på, og hvilket device modtageren bruger. Det kan derfor være en god idé at teste, hvis du vil have dit budskab til at være 100 % ens alle steder.

2. Ghostery

Ikonet for Ghostery ligner det søde SnapChat-spøgelse, men Ghostery er ikke udviklet til sjov og spas. Udvidelsen er til gengæld lavet til at give dig et indblik i de mange cookies, pixels og andre trackers, som du møder rundt på internettet. Kort og godt kan du altså bruge udvidelsen til at finde ud af, hvad dine konkurrenter indsamler af data om deres websitebesøgende – og blokere trackere, du ikke vil have til at følge din online adfærd. Internt i din virksomhed kan I også bruge Ghostery til at teste, om jeres egne datatrackers er korrekt opsat, så I modtager de informationer om jeres websitebesøgende, som I ønsker. Alternativt kan du måske blive inspireret af andres websites til hvilke tracking-muligheder, du selv kunne få værdi ud af at opsætte.

3. SEOquake

seoquake SeoQuake er din ven, hvis du arbejder med søgemaskineoptimering. Den giver dig nemlig en grundig rapport over, hvordan dit website klarer sig ud fra en bred vifte af SEO-parametre. Det gælder både en diagnose over eksempelvis metadescriptions, text/html-ratio, side-kompabilitet og søgeordstæthed, men også en status på både interne og eksterne links. Udvidelsen er meget brugervenlig – også hvis du ikke er hardcore SEO-nørd.

4. Colorzilla

Den sidste på udvidelse på listen er knap så avanceret som de to forrige. I alt sin enkelhed er ColorZilla en color picker, der kan bruges til at identificere farver for dig rundt på internettet. Ser du en farve på et website, du gerne vil bruge i en anden kontekst, er det frem med ColorZilla-pegepinden – og så får du farvekode med det samme. ColorZilla giver dig både hex- og RGB-koden.   P.s. Har du lyst til at personificere din browser med flere udvidelser? Tjek eventuelt mit tidligere indlæg om, hvordan du ændrer skriftstørrelse og skrifttype i din browser.